Home » Bezetting

Frans van Poppel

Banjo en Bandleider

Frans  speelde in de jaren 60 in The Hap Cats uit Tilburg. Daarna in Quintet Tableau en in het Klezmer Ensemble "Trad". Sinds de oprichting in Maart 1992 van de Toetsie Foetsie Jazzband speelt Frans op Banjo 

en na het overlijden van oprichter Gerard Mutsaers, in April 2006 neemt hij de leiding over.

Momenteel speelt hij ook nog op gitaar en banjo in het RSO (Regionaal Senioren Orkest) Midden Brabant.

 

Henri van Boxtel

Washboard

Henri speelt sinds de oprichting in Maart 1992  bij de Band. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het begeleiden van orkesten op snaredrum en washboard, en is de vaste ritmebegeleider op Washboard in onze Band.

 

Sousafoon      Adri Baan

 

Ben Weeldenburg

Basedrum

Ben speelde al in The Juggets Jazzband en bij Joop's Dixieparaders en kwam in oktober 2010 bij de Band. Een ervaren washboardspeler maar is ook helemaal thuis op basedrum, het instrument dat hij in onze Band speelt.

Hij speelde ook samen met Frans en Ton in het Klezmer Ensemble "Trad"

Piet Kuipers

Klarinet en Saxen

Piet  is november 2006 bij onze Band gekomen,een ervaren rietblazer op tenorsax, altsax, sopraansax en klarinet. Daarnaast is Piet leider van The Paradise Jazzband, en speelt hij in diverse andere formaties.

 

 

Henk van Belkom

Trompet

Henk is een bekende jazzmuzikant en trompettist in de jazzscene. Oprichter en leider van The South Jazzband die inmiddels ruim 50 jaar bestaat. Hij speelde 25 jaar bij The Dirty Dozen uit Breda en daarnaast in talrijke jazzformaties. Was jarenlang jurylid op het Bredase Jazzconcours en vanaf september 2013 de vaste trompettist en muzikaal leider van onze Band.

 

Karel Meuwese

Tenorsax

Karel speelt sinds september 2012 bij onze Band op tenorsax.  Een ervaren muzikant die in diverse formaties optrad. Destijds een prominent lid van The Scat Cats uit Breda.

.