Home » Onze band

The Toetsie Foetsie Jazzeband vindt zijn roots in 1990 als Gerard Mutsaers uit een groot aantal muzikanten het looporkest “The Dixielanders”  formeert.

Het 19 koppig orkest is een mengelmoes van jazz- en carnavalsmuziekanten die onder muzikale leiding van Ad Mommers omgeschoold willen worden in een swingende jazz- en dixielandband.

In 1994 nam Jeff Kemps de muzikale leiding over.

Vooral door zijn arrangementen en een variëteit aan nieuwe nummers, veelal geënt op  de Friscostijl, vonden Toetsie Foetsies hun muzikale richting.

Er volgden vele optredens, in Tilburg uiteraard, maar ook op jazzfestivals in Nederland en in het buitenland.

 

Er werden ook twee CD’s uitgebracht met gasten Bart Kuystermans (trombone en tenorhoorn) en Henk van Belkom (sousafoon).

In 2002 stopte Jeff Kemps ermee, omdat hij zich meer wilde gaan toeleggen op de klezmermuziek.

 

Gerard Mutsaers moest door ernstig ziekte afhaken en Frans van Poppel  nam de leiding van het orkest over met gebruikmaking van de arrangementen van Jeff kemps.

In 2008 verliet Harry van Breugel (trombone en zang) het orkest, in zijn plaats kwam Piet Kuipers (klarinet, saxofoons en zang) en in 2009 werd Jan van Rijthoven (trombone en zang) aan het orkest toegevoegd.

Daarmee deed het element entertainment zijn intrede.

In de recentere geschiedenis van de band is Henk van Belkom, vaak als gastmuzikant betrokken bij de band, in 2013 wordt Henk ook vast lid van de bezetting. in 2011 met Ben Weeldenburg en 2012 met Karel Meuwese, is de huidige bezetting compleet.

De dagen van de Dixielanders liggen inmiddels ver achter ons al kent de band nog steeds 3 originele leden te weten Frans van Poppel, Ton Backx en Henri van Boxtel.

De Toetsie Foetsie Jazzband is inmiddels een graag geziene gast op feesten en (Jazz)festivals maar ook  in kleinere gelegenheden zoals cafe’s of particuliere feesten.

Een swingende band vol entertainment en enthousiasme.